Heksen, Hekserij en Wicca

Heksen, Hekserij en WiccaHet woord heks klinkt een beetje eng. Onmiddellijk komt het beeld boven van een oude dame met een wrat op de neus zoals sprookjes ons dat vertellen. Een kat en een bezemsteel. In de geschiedenis werden heksen vaak vervolgd en gemarteld vaak tot de dood erop volgde. Er zijn in verschillende landen genoeg voorbeelden van heksenjachten. In Nederland werden vrouwen van wie vermoed werd dat ze een heks was gewogen. Was ze te licht dan ging ze eraan. Meestal levend verbrand. Gruwelijk.

Tegenwoordig is dat heel anders. Heksen zijn geen enge oude dametjes meer maar kunnen evenveel ook jonge vlotte en moderne dames zijn. Hun levenshouding is filosofisch en spiritueel. Zij leven dicht bij de natuur. Zo zullen zij veel kruiden gebruiken en vegetarisch eten. Zij houden er hun eigen leef en eetstijl op na kun je wel zeggen. Vaak hebben zij allerlei middeltjes, gewoonten en gebruiken om te voorkomen dat zij uit balans raken en ziek worden. Ook als zij desondanks toch ziek raken weten zij er zelf wel raad mee.
In de heksenwereld wordt veel gebruik gemaakt van symbolen, rituelen en dans. Meestal maken zij dan gebruik van de natuur zoals bijvoorbeeld de maan. De stand van de maan en welke maan er aan de avondhemel staat is van invloed op hun handelingen. Het streven van een heks is eenheid met de natuur.
Heksen horen meestal bij een bepaalde kring waar een priesteres de orde handhaaft en erop toeziet dat de rituelen naar behoren worden uitgevoerd.

Erfheksen zijn de heksen die zo worden genoemd omdat zij hun kennis zouden hebben gekregen door de bloedlijn. Hun gaven worden doorgegeven van generatie op generatie met als doel dat specifieke kennis in de wereld niet verloren gaat.
Hekserij wordt vaak in verband gebracht met magie. Magie is de kunst van het veranderen van de zichtbare werkelijkheid door in contact te treden met de bovennatuurlijke wereld. Magie is te onderscheiden in wit en in zwart. Witte magie is de magie die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het genezen van zieken. Zwarte magie daarentegen kan mensen juist heel ziek maken. Voodoo is een voorbeeld van magie. Het is uiterst gevaarlijk om je met magie bezig te houden wanneer je er niets van weet.
Veel heksen en tovenaars weten ontzettend veel af van magie. Ook alchemisten staan erom bekend te werken met magie. Magie heeft een prijs en voor je er zelf mee aan de slag gaat is het goed om je ontzettend goed te laten inlichten. Ken de regels van het universum of blijf af van magie. Heksen zijn veelal ook waarzeggers. Wil je meer weten over magie of heksen of waarzegging en spiritualiteit of een natuurlijke levensstijl? Bel dan eens met onze paragnosten en waarzeggers of helderzienden.

Hekserij, Wicca is een vorm die zichzelf buiten de hekserij noemt.
Wicca is een natuur filosofisch geïnspireerde levenshouding. Zij zijn gebaseerd op religie en filosofie. Mensen die aan Wicca doen beschouwen zichzelf als priesters en priesteressen die een godin vereren. Die in relatie staat met de Moedergodin. Mensen die aan Wicca doen zetten zich af tegen de wetenschap en baseren hun leven op een meer spirituele levensstijl. Zij gebruiken vaak eigentijdse en persoonlijke ideeën en rituelen die zij op hun eigen manier in de praktijk brengen.
De drie regels van de Wicca zijn: Doe wat jij wilt mits je niets of niemand schaadt. Dat wat je doet komt drie keer tot je terug. Wees voorzichtig met wat je vraagt, het zou wel eens uit kunnen komen. Ook een belangrijk onderdeel van Wicca is magie. Magie wordt gebruikt in visualisatie, meditatie en trance maar ook door kruiden en rituelen. Elk kruid heeft zijn eigen kracht en werking. Daarom is het goed om niet zomaar iets te doen maar alert te zijn op de werking van bepaalde kruiden. Een voorbeeld is wierook. Er zijn bijvoorbeeld soorten wierook die worden gebruikt om negatieve entiteiten uit het huis te verdrijven Daarnaast kunnen er edelstenen, pendels en kristallen gebruikt worden.

Wicca kent geen duivel of Satan. Het feit dat mensen soms denken dat het iets satanisme is heeft te maken met het pentagram. Toch is het iets volkomen anders en kent men hier geen Satan.
Erfheksen zijn heksen die de visie dragen dat de kennis en vaardigheden van heksen overdraagbaar zijn van generatie op generatie en dat tradities, spreuken en vermogen zo worden doorgegeven. Erfheksen hebben rituelen waarbij zij naakt rituelen uitvoeren. Zij houden zich bij alles dicht bij de natuur.

Lange tijd werden heksen in Europa vervolgd. Zij werden veroordeeld omdat zij op een bovennatuurlijke manier verantwoordelijk zouden zijn voor het kwaad dat geschied. Er werd onderscheid gemaakt tussen witte en zwarte magiërs. De witte magiër was verantwoordelijk voor het aanroepen van de natuur om mensen te genezen en de zwarte waren verantwoordelijk voor ziekte en dood. Zij werden vaak gruwelijk tot zondebok gemaakt en ketters genoemd. Zij vonden dan ook op een gruwelijke wijze de dood. Soms werden zij levend verbrand. Als zij op tijd bekenden wat zij hadden gedaan werden ze gewurgd voor ze werden verbrand. In Nederland gingen heksen op een weegschaal.
Als zij te licht waren dan moesten zij wel een heks zijn en wachtte hen de dood. Tegenwoordig zijn er geen heksenvervolgingen meer.

lees ook: Toverij en magie zijn hetzelfde

Paragnost Eva
Beschikbaar
Paragnost Eva
Box: 24
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Medium Marion
Beschikbaar
Medium Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Linda
Beschikbaar
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Medium Angie
Ingesprek
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Evees
Offline
Evees
Box: 03
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Medium Layla
Offline
Medium Layla
Box: 05
Zit je met een probleem heb je een vraag waarbij je inzichten nodig hebt dan help ik je graag met mijn winty s (gidsen)surinaamsezigeunerwaarzegkaarten en de tarotkaarten en de pendel kan ik je duidelinkheid gevenoverhetveleden en het heden

Medium Kitty
Offline
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Laura
Offline
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Paragnost Bernadette
Offline
Paragnost Bernadette
Box: 08
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Medium Arlette
Offline
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Medium Betty
Offline
Medium Betty
Box: 11
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Oryn
Offline
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Olivia
Offline
Medium Olivia
Box: 13
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Medium Maria
Offline
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Medium Daniël
Offline
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Medium Margret
Offline
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Valantino
Offline
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Medium Regina
Offline
Medium Regina
Box: 19
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Anita
Offline
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Thea
Offline
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Paragnost Marie
Offline
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Elise
Offline
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Cleopatra
Offline
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Faroek
Offline
Faroek
Box: 28
Healer | Transformatie | Starseed Zielsliefde | Multi-Dimensionaal | LGBTQ+

Katja Charlotte
Offline
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

MariaLouise
Offline
MariaLouise
Box: 35
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Spiritueel coach Sky
Offline
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Medium Layla (2)
Offline
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Lies
Offline
Lies
Box: 39
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Medium Amy
Offline
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Medium Rosali
Offline
Medium Rosali
Box: 43
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Medium Corina
Offline
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Medium Diana
Offline
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Albert
Offline
Albert
Box: 04
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Spiritueel Coach Clarisa
Offline
Spiritueel Coach Clarisa
Box: 53
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Medium Carine
Offline
Medium Carine
Box: 56
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Medium Jeanette
Offline
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Paragnost Marco
Offline
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Medium Bhartie
Offline
Medium Bhartie
Box: 62
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Michael
Offline
Michael
Box: 65
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Paragnost Martie
Offline
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Klanten Service Box
Offline
Klanten Service Box
Box: 70
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Paragnost Lis
Offline
Paragnost Lis
Box: 52
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.