Geef elkaar eens wat meer ruimte

Geef elkaar eens wat meer ruimte. Leren om met elkaar om te gaan vraagt inzicht in jezelf en de ander. Wat zijn jouw wensen in een relatie en wat zijn de wensen van je partner? Ken je elkaar door en door dan weet je wel wat je aan de ander hebt. In de meeste gevallen hebben we niet in de gaten dat wat jij denkt te zien. Niet is wat er werkelijk zichtbaar is.

De meeste mensen leven langs elkaar heen

Sommige mensen leven jaren naast elkaar en weten nog steeds niet wat de ware gevoelens zijn van de partner. Jammer, maar dit komt meer voor dan dat we denken. Meestal omdat de partner zichzelf niet zo kan uiten. Of nooit geleerd heeft over de gevoelens te praten. Maar met een beetje aandacht voor elkaar kun je achter veel dingen komen. Stel eens vragen aan elkaar. Zoals wat zou jij nu leuk vinden om te doen, of hoe zie jij het leven eigenlijk. Of als je met pensioen zou gaan, hoe zou jij dan het liefst je vrije tijd invullen. Op die manier kom je er wel achter wat er leeft bij je partner.

Gezamenlijk dingen doen is leuk maar geef elkaar ook de ruimte

Gezamenlijke dingen doen is leuk maar een mens heeft ook ruimte nodig voor zichzelf. Voor de eigen ontwikkeling is het heel belangrijk om ook eens dingen alleen te gaan doen zodat je niet altijd vast zit aan elkaar. Dit geeft juist wat meer leuke momenten als je weer samen bent. En kun je je belevenissen uitwisselen met elkaar. Vriendschappen zijn ook super belangrijk om elkaar te toetsen. Zodat je jezelf ook eens kunt spiegelen aan een ander. In de tijd waarin we nu leven, is het meer dan ooit belangrijk om het goed met jezelf te vinden.

Hoe leer je elkaar te begrijpen

Juist doordat er behoorlijk veel planetaire veranderingen gaande zijn. Kan er veel onrust zijn tussen partners die niet altijd te begrijpen valt.
Dagelijks hoor ik mensen spreken over dat ze zichzelf zo vreemd voelen en het contact met elkaar lijken kwijt te raken. Maar deze tijd is juist zo belangrijk om meer tot de eigen kern te komen. Er spelen nog zoveel aardse pijnen en angsten onder de mensen. ‘En ik zeg bewust spelen, omdat het allemaal een spel is van de grootmachten en de duistere krachten. Dat het heel belangrijk is om je eigen angsten en onzekerheden onder ogen te zien. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd en duw het alsjeblieft niet weg. Want het komt later zeker weer in een andere vorm terug op je bord.

Angsten en onzekerheden aanpakken

Angsten en onzekerheid dienen zich aan om aangepakt te worden zodat je ze kunt elimineren. Bijvoorbeeld had je thuis als kind al gevoelens van angst die uiteindelijk van je ouders bleken te zijn. Of waren er mensen in je omgeving die angstig zijn en heb je daarmee jarenlang contact gehad. Dan kan het bij jou in je lichaam zijn gaan zitten. Omdat angst een negatieve energie is, kan het voelen of het jouw angst is.
Je voelt die angst bv bij spannende dingen als een behoorlijke onzekerheid of angst zodat je denkt dat het van jou is. Maak je angst niet groter door het te negeren. Kijk ernaar en doe er iets mee zodat je het uit je leven kan zetten. Je kan je dus niet altijd even lekker voelen in deze tijd en het kan een extreem vermoeiende tijd zijn in relaties.

Aan relaties moeten we elke dag werken

Als je alle stadia al doorlopen hebt in je eigen relatie en je weet wat je aan elkaar hebt en je weet dat je elkaar kan vertrouwen zelfs dan is het momenteel heftig. Omdat we ieder ons eigen proces hebben en daardoor ook verschillende fases meemaken. Kan het zo zijn dat we elkaar gaan irriteren. Als je voelt dat jijzelf of je partner regelmatig een kort lontje heeft. Praat er dan over met elkaar, zodat je niet na verloop van tijd elkaar verwijten gaat maken. Veel meer relativeren dan anders is ook een goede gedachte, omdat dingen die nu aan het licht komen te maken hebben met je identiteit. Geef elkaar eens wat meer ruimte om bij jezelf te komen.

Jezelf kennen is een vereiste

Wie ben je, wat doe je, hoe sta je in het leven, welke keuzes ga ik maken. Hoe wil ik verder, wie is de ander, hoe staan we tegenover elkaar, hoe willen we verder gaan. Belangrijk is om goede afspraken te maken met mekaar. En elkaar zeker genoeg ruimte te geven omdat dit proces pittig kan zijn en daardoor veel energie vraagt. Ruimte is dus super belangrijk om je eigen proces rustig te kunnen aangaan. En mocht je zelf niet bezig zijn met je transformatie. Respecteer dan van de ander dat er even tijd en ruimte nodig is om weer tot zichzelf te komen.

Mocht je zelf in een proces zitten en er even niet uitkomen, en wil je er eens over praten neem dan eens contact op met een spiritueel consulent van Het Derde Oog. Geef elkaar eens wat meer ruimte. Je zult zien dat je zo ook bouwt samen aan je relatie.