Emoties, toon ze gewoon!

Emoties, toon ze gewoon!Emoties, toon ze gewoon! Wat ons mens maakt, emoties, we hebben er nog steeds veel moeite mee, ze te tonen. Het maakt ons wie we zijn. Wat we diep van binnen voelen. Hoe we door iets worden geraakt, in welke vorm dan ook.

We hebben schijnbaar totaal geen moeite met bijvoorbeeld de emotie lachen. Maar als het op huilen aankomt, gaan we ons inhouden. Is dit niet vreemd, omdat datgene wat ons mens maakt, we gaan inhouden.

Medium Audrey van Derde Oog chat, een medium met veel levenservaring, waardoor ze zich heel goed kan verplaatsen in anderen, geeft aan, dat de meeste mensen niet zozeer vastlopen door wat er in hun leven gebeurt. Maar meer, door wat er gebeurt, ze de bijbehorende emoties, niet willen tonen. Beter gezegd, niet kunnen tonen.

Als kind zijnde mocht het eigenlijk niet. Het was vaak lastig, ouders die een kind naast zich hebben zitten die tranen met tuiten huilt. Hoe ga je daar mee om. Er wordt dan getroost en zand er over. Er over in gesprek gaan, wat de reden is, de tijd er voor nemen, het kind aangeven, dat het mag huilen en waarom we als mens dat soms doen, komt eigenlijk niet bij ons op.

Ook dat is niet zo gek, zegt medium Audrey van Derde Oog. Want ouders hebben dat in hun jeugd ook niet meegekregen. Emoties, toon ze gewoon. Als je boos bent, geef het aan. Als je verdrietig bent, laat het zien.

Het tonen van emoties maakt ons mens. Je stelt je kwetsbaar op, je slikt ze niet in en daardoor kun je ze, door ze te tonen, loslaten. Het geeft zo enorm veel bevrijding, als je je emoties kunt voelen en er ook iets mee kunt doen.

Want een ander gevolg van het niet tonen er van, is dat je ze ook vaak niet onder woorden kunt brengen. Dan loop je ook daarin vast, terwijl, als je ze kunt voelen, kun je ze later ook verwoorden. En hoe fijn is dat niet, als je met je partner of wie dan ook in gesprek bent. En er gebeurt iets, wat je raakt.

Dan kun je dat verstoppen, er niets over zeggen. Maar dan blijft het nog wel hele lange tijd rond zeuren in je systeem. Het kan zelfs zodanig zijn dat je er niet van kunt slapen. Je doet als mens jezelf enorm te kort als je emoties vasthoudt.

En bijna iedereen doet het hè, geeft medium Audrey van Derde Oog aan. Het is als een soort van ongeschreven wet. Het hoort niet, al helemaal niet in gezelschap. Het is zelfs vaak zo, dat je te horen krijgt, doe even normaal, stel je niet zo aan. Maak er geen drama van. Net alsof een ander voor jou kan bepalen, wat je wel en niet mag voelen.

Of er een norm voor is, wat normaal is en wat niet. Wat dat betreft leven we echt, qua emoties, dat ons juist zo mooi mens maakt, in een vreemde wereld. Net alsof het lijkt en dat vinden wij mediums en paragnosten van Derde Oog chat eerlijk gezegd ook wel, de mens uit de mens haalt.

Wij met ons Derde Oog, voelen direct en daar hoeven we de persoon niet voor te zien, alleen maar te spreken of de chat. Of deze persoon in zijn leven geleerd heeft zijn emoties te mogen uiten, te herkennen en te reguleren.

De vragen die worden gesteld, vaak zijn ze niet bij machte, door een stroom aan emoties, waarmee ze rondlopen, in een juist perspectief te zien. Wij als mediums helpen deze cliënt dan weer heel graag in eigen kracht en helpen ook emoties te herkennen en ze te uiten.