Een gebroken hart, hoe kom je er weer bovenop

Een gebroken hart, hoe kom je er weer bovenopEen gebroken hart, hoe kom je er weer bovenop. We leven langer, worden bijna 2x zo oud als eerst, een boterbriefje is er niet meer. Lang leven de liefde en de vrijheid om te kiezen. Nou, wij mediums en paragnosten van het Derde Oog, spreken dagelijks hele verdrietige mensen, die allemaal met een gebroken hart rondlopen.

Zo leuk is het eigenlijk allemaal niet, die liefde, die liefdesrelaties. Het schijnt zelfs zo te zijn, dat er een nieuwe trend gaande is. Dat velen besluiten hun leven met zichzelf door te brengen, ze voelen zich dan gelukkiger dan hun leven met een ander samen door te brengen.

Zoals je ziet, zegt algemeen coach Louise van Derde Oog chat, gaat alles in golfbewegingen. Waar we vroeger ons leven lang bij een en dezelfde partner me samen bleven, gaat deze vlieger helemaal niet meer op.  Dit is een zeldzaamheid geworden.

De een kijkt met weemoed terug naar die tijd, waarin je voor elkaar viel als een blok en elkaar nooit meer liet gaan. Lekker een leven vol zekerheid als het op de liefdesrelatie aankwam. Maar om die reden ook dat je naar elkaar onaardig kon doen, de les kon lezen, elkaar negeren, pijn doen, machtsspelletjes spelen. Voor de voordeur het perfecte stel, achter de voordeur elkaars leven zuur maken.

Natuurlijk was dat vroeger niet overal zo, maar je zal ze de kost moeten geven, zegt algemeen coach Louise. Een gebroken hart, we krijgen er anno 2021 allemaal mee te maken. En weet je hoe dat komt? We hebben nog steeds dat beeld op ons netvlies van vroeger. Verliefd, verloofd en getrouwd. Maar zo werkt het niet meer.

We zijn niet voor niets van het boterbriefje verlost, dat was een wurgconstructie. We wilden niet voor niets de vrijheid om te mogen scheiden. Maar dat betekent wel iets. Het vraagt van ons een een andere manier van aanpak, voordat we een relatie aangaan. En deze aanpak hebben we ons nog onvoldoende eigen gemaakt. Helaas, geeft coach Louise van Derde Ook aan.

Wil je geen gebroken hart? Zorg er dan voor dat je naast de klik, de hemelse verliefdheid, ook gebruikmaakt van je gezonde verstand. Dat je kijkt hoe de ander in elkaar steekt. Hoe die zich gedraagt, hoe die reageert. Neem daar minimaal een jaar de tijd voor. Grote kans dat je dan samen een langdurige relatie op een fijne en juiste manier in stand kunt houden.

Als je toch te maken krijgt met een gebroken hart, dan zitten daar emoties onder. We komen in een rouwproces terecht. En we zullen daar de tijd voor moeten nemen. Om het los te kunnen laten. Wat ook belangrijk is, om te kijken naar waardoor het zo is gelopen. Zodat je een eerstvolgende keer meer beslagen ten ijs komt, maar ook meer zelfvertrouwen hebt.

Vaak worden we juist angstiger om een geliefde toe te laten na een gebroken hart. Dat komt, omdat persoonlijk groeien niet iets is, wat we leren. We gaan vaak niet kijken naar onszelf wat we aan onszelf zouden kunnen veranderen.

Wat we doen na een gebroken hart, is vaak ons eigen hart ook breken. We ontnemen onszelf de liefde, door te blijven hangen in verdriet. Daaruit blijkt dat de mens de liefde niet juist ziet. Waarom jezelf te kort gaan doen, als je hart is gebroken. Waarom je eigen hart ook breken?

Dat maakt je ziek, onzeker, overspannen, depressief. Als je begrijpt wat liefde is, dat jij onderdeel bent van die allesomvattende liefdeskracht en daar jouw motor op draait. Kun je heel snel schakelen. Dan zie je in, ik doe mijzelf te kort in liefde om de liefde van een ander te willen.

Is dat niet gek? Als je dit beseft, ga je de liefde voor jezelf nooit meer inleveren, dan krijg je de liefdesrelatie van je leven! Met jezelf en dat kun je gaan delen met een ander. Dan kom je beslagen ten ijs.

lees ook: Kun je ziek worden van klagen?